Vytýčení - základový kámen
Vytýčení - základový kámen
N a podzim 23.11.2006 jsme společně s investory Jitkou a Patrikem Leconte vlastnoručně položili základový kámen novostavby rodinného domu „Na konci cesty“ ve Vrátkově . Společnými silami jsme vytýčili pomocí Pythagorovy věty a s pomocí dvojice pásem obrysy domu a odsouhlasili si jeho definitivní umístění na pozemku. Prošli jsme se ve virtuálních místnostech budoucího domu, pokochali se budoucím výhledem na les z obytného prostoru jídelny a zaparkovali jsme auto v budoucím garážovém stání.

Na místě jsme ještě dolaďovali poslední otázky ve smlouvě o realizaci první fáze výstavby rodinného domu se stavební firmou na základy a zděné konstrukce tak, aby se alespoň základová deska domu stihla ještě tento rok. Díky převážně suché výstavbě plánujeme, dovolí-li nám to klimatické podmínky, pokračovat ve stavbě domu i v průběhu zimy.

Stavba bude prováděna svépomocnou organizací více dodavatelů. Na jednotlivé ucelené části stavby (základy, zdivo, tesař, střecha, okna, profese, interiér …) se vždy ve výběrovém řízení najde jeden dodavatel s tím, že organizaci stavby budeme společnými silami s investory v rámci mého autorského a stavebního dozoru zajišťovat sami. Sice se tím výstavba pravděpodobně trochu protáhne, optimalizují se tak ale vynaložené stavební náklady. Investorům tak zbude na konci stavby více peněz na potřebný standard dokončovacích prací, což je to, co dělá dům domem.

Předpokládaní hlavní dodavatelé jsou:


  • Malá stavební firma na základy, základovou desku a vnitřní nosné zdivo;
  • Architektem prověřený tesař na dřevěnou konstrukci domu, zateplení fasádního sendviče, střešní krytinu a opláštění domu palubkami;
  • Dodavatel topení tepelného čerpadla se zemním kolektorem, podlahovým a stropním rozvodem tepla;
  • Dodavatel EURO oken;
  • Architektem prověřený truhlář na dokončení atypických prvků interiéru – schodiště, interiérové dveře, kuchyň, knihovna, …;
  • Profese (voda, kanalizace a elektro) a vnitřní dokončovací práce (příčky, podlahy a podhledy) si plánují investoři realizovat vlastními silami za pomoci rodinných příslušníků či místních malých živnostníků z obce.
  • Pridat.eu

    PROHLÉDNI SI STAVBU



    naše domynaše interiéryo náskontaktCZ
    © 2001 - 2019:
    TOMÁŠ KLANC
       |    graphic design:
    LLEV
       |    PR:
    IDEALAB