more information about the construction   
FINAL STATE
CHRONICLE BUILDING
MEDIA
N a jaře 16.4.2007 byl za přítomnosti investora, jeho otce a architekta položen základový kámen novostavby rodinného domu „U potoka“ na Praze - západ, který jako svatební dar ode mě dostali majitelé domu již s předstihem. Hranice pozemku byly vytýčeny geodetem, vytýčení vlastního domu jsme provedli svépomocí sami za pomoci Pythagorovy věty a dvou pásem. Odsouhlasili jsme si definitivní umístění domu na pozemku, stanovili jsme ±0,000 v přízemí a prošli jsme se ve virtuálních místnostech budoucího domu.

Změny za pochodu:


Při vytýčení jsme ještě mírně upravily velikost domu a zrcadlově otočili umístění terasy u obýváku. Zjistili jsme totiž to, co se z žádné mapy ani zaměření vyčíst nedá a to, že z oken sousedního domu by bylo na terasu u obýváku přímo vidět. Všechno špatné je pro něco dobré, protože zrcadlovým otočením terasy došlo i k tomu, že v patře se naopak terasa u ložnic dostala na východní stranu domu, kde již ze sousedního domu vidět nebylo a dostali jsme tak do ložnic východní světlo.

Předpokládaný způsob realizace stavby:


Stavba bude prováděna převážně svépomocí, na každou činnost se najde nějaký konkrétní řemeslník z místa stavby, materiál se bude nakupovat v místních stavebninách a v betonárce. Díky prováděním stavby svépomocí za pomoci najatých ukrajinských zedníků placených od odvedené práce, díky odbornému vedení stavby stavebním dozorem v osobě architekta a v neposlední řadě díky osobní účastni na veškerém stavebním dění otce majitele domu dochází k zásadním úsporám stavební investice. Dům tak nakonec nebude levnější, ale zbudou nám na konci peníze na lepší řešení dokončovacích prací a rozšíření domu o další prostory, které v původním projektu nebyly (sklep, půdní vestavba, bazén …).



Pridat.eu

VIEW BUILDING



HousesInteriorsAboutContactEN
© 2001 - 2019:
TOMÁŠ KLANC
   |    graphic design:
LLEV
   |    PR:
IDEALAB