více informací o stavbě   
FINÁLNÍ STAV
KRONIKA STAVBY
Interiér obytného prostoru - shodišťová hala
DALŠÍCH 12 FOTOGRAFIÍ VE FOTOGALERII
Interiér obytného prostoru - shodišťová hala
N a rozlehlém mírně svažitém pozemku s výhledem na Pošumaví v malé obci kousek za Plzní jsme navrhli a pomáhali investorům realizovat nízkoenergetický dům, jehož konstrukce je panelová dřevostavba. Realizace domu byla rozdělena do dvou částí - betonový suterén provedla běžná místní stavební firma, strop suterénu posloužil jako základ pro realizaci panelové dřevostavby. Tu provedl včetně dokončení domu specializovaný dodavatel dřevostaveb. Celý dům je obložený provětrávanou fasádou ze sibiřského modřínu, jedná se o nízko energetickou stavbu vytápěnou kotlem na dřevo.

Příběh domu


Investoři si před lety již jeden menší rodinný dům ve vedlejší obci postavili, jednalo se o klasický katalogový dům v developerské lokalitě řadové zástavby na relativně malém pozemku. Po několika letech bydlení ale zjistili, že potřebují dům, který bude na lepším pozemku a bude lépe odpovídat požadavkům rodiny než jejich staré bydlení. Podařilo se jim koupit kus zahrady a sadu na okraji obce Chválenice, pozemek je poslední pozemek v obci přístupný pouze po zpevněné ale udržované cestě, ze 2 stran je ohraničený polem. U nového domu po zkušenostech s typizovanou katalogovou výstavbou zvolili cestu spolupráce s architektem. Dům jsme jim u nás v kanceláři nejenom navrhli, ale pomáhali ho i postavit formou autorského a částečně i technického dozoru, do vybraných částí domu jsme navrhovali interiér. Původní dům, který investoři chtěli opustit, byl klasický zděný se všemi výhodami i nevýhodami zděných konstrukcí. Volba u nového domu padla na dřevostavbu proto u investorů téměř automaticky, doporučil jsem jim pouze realizaci zděného suterénu, který vyrovnal výškový rozdíl na pozemku mezi zahradou a vstupem na pozemek z ulice. Konstrukce domu z panelové dřevostavby ušetřila čas při výstavbě a z ekonomické stránky byla jednoznačně racionální rozhodnutí. Navíc přínos této technologie pro nízkoenergetický standard domu a moderní ekologické bydlení je evidentní.

Dispozice


Ve zděném suterénu se nachází velká garáž, sklady, zahradní vstup a technická místnost na kotel včetně skladu dřeva. V přízemí, které je již čistou dřevostavbou je velký obytný prostor s kuchyní, jídelnou a obytným pokojem s výstupem na zastřešenou terasu. V přízemí je dále pracovna paní, vstup do domu se šatnou, wellness zázemí se saunou a velkou sprchou spojené s prádelnou a WC. Směrem do zahrady je v přízemí ještě zimní zahrada propojená do L se zastřešenou terasou. V patře jsou 2 dětské pokoje, velká rodinná koupelna, ložnice rodičů a pracovna pána, které jsou propojené společnou rohovou lodggií ve štítu.

Interiéry


Interiéry jsou řešené kompletně na zakázku na základě našeho návrhu. Navrhovali jsme schodišťovou halu obloženou teakem, celý obytný prostor, kde se spojují teakové obklady obytné stěny s knihovnou, televizí a částí kuchyně, dále lakované plochy ve vysokém lesku v kuchyni a dřevěná postaršená dubová prkenná podlaha. Obytný prostor je doplněný o kusový nábytek a doplňky z obchodu s původním retronábytkem a dekoracemi DEBYT, světly z ARTEMIDE a židlemi u jídelního stolu z VITRY. V patře se realizovaly dle našeho návrhu vestavěné skříně, dětský pokoj a koupelny.

Interiér obytného prostoru - jídelna
Interiér obytného prostoru - jídelna
Interiér obytného prostoru - jídelna
Interiér obytného prostoru - jídelna
Interiér obytného prostoru - sezení u krbu a televize
Interiér obytného prostoru - sezení u krbu a televize
Interiér obytného prostoru - sezení u krbu a televize
Interiér obytného prostoru - sezení u krbu a televize
Detail televizní stěny - otevřená knihovna
Detail televizní stěny - otevřená knihovna
Detail televizní stěny - otevřená televize
Detail televizní stěny - otevřená televize
Zimní zahrada
Zimní zahrada
Koupelna
Koupelna

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÉ TECHNICKÉ INFORMACE

Architekt:Tomáš Klanc
Autorský dozor a částečně i TDI:Tomáš Klanc
Spolupráce na PD:Kryštof Spilka
Projekt:2012 - projekt
2013 - realizace
2014 - kolaudace
2016 - úplné dokončení včetně interiéru a zahrady
do zde prezentované podoby
Fotografie:Vavřinec Menšl, archiv autora
. 
Zastavěná plocha:220 m2
Dispozice:7 + 1 / suterén, garáž, terasa a zimní zahrada
Užitná plocha:Obytná část domu 1. a 2. NP - 360 m2
Suterén - 150 m2
Cena stavby:9 mil. Kč - ceny a DPH z roku 2013
Způsob realizace:Zděná konstrukce suterénu - běžná stavební firma
Panelová dřevostavba včetně dokončení domu - PALIS, s.r.o.
Dodavatel truhlářských prací v interiéru:Truhlářství TITA, s.r.o.
Dodavatel vybraných kusů nábytku, dekorací a světel:DEBYT obchod s původním retro nábytkem a dekoracemi
ARTEMIDE a VITRA
Pridat.eu

FOTOGALERIE STAVBY

Dalších 12 fotografií ve fotogalerii >

naše domynaše interiéryo náskontaktCZ
© 2002 - 2014:
TOMÁŠ KLANC
   |    graphic design:
LLEV
|    web design:
S-FACTORY